Autor: morgano@pro.onet.pl (MORGANO)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: 19 września 2000

> Witajcie Kochani. Czy ktoś z Was zna przepis na odlotową zupę szparagową.
> Jeśli tak to podajcie.
> Proszę!!!!!!!!!!!!!
> Ewa

Podam Ci coś co wszyscy będą wspominać. Dlaczego bo rzadko kto przygotowuje
zupę szparagową i na tym się nie zna.

Składniki:
  500gram bulionu z kurczaka czysty wywar.
  2 torebki gorący kubek Knorra "Krem szparagowy z grzankami"
  Mały słoiczek szparagów w zalewie własnej około 115gram F-ma ABRA
  oraz 25gram masła.

Do gotowego wywaru bulionowego wsyp 2 torebeczki zupy Knorra, ponieważ
pojawią się tam grzanki, te musisz wyeliminować czyli po prostu całość
przecedzić. Następnie dodaj ze słoika pokrojone szparagi i raz lekko
zagotuj. Po wyłączeniu do wrzątku włóż 25 gram masełka. Gotowe. Można
podawać. Ewa proszę wypróbuj. Ale nikomu nic nie wspominaj jak tę zupkę
zrobiłaś. Obiecuję wszyscy będą zachwyceni a pochwałom nie będzie końca.
Jeżeli już to wypraktykujesz i nacieszysz pochwałami to napisz jaka była
reakcja gości. Smacznego. Morgano